Med svullen mage lägger jag det vita guldet åt sidan.


I många herrans år har jag retat, hånat och i vissa fall, även stört mig på dessa intoleranta människor som finns överallt. Det gnälls lite i varje hörn av samhället. I lunchrum, på sociala medier och i brödhyllan i den lokala matbutiken. Invandrare, feminister och hbtq-personer med flera får sig alla en släng av sleven.

Min lätt ironiska syn på en av dessa intoleranta grupper är de som inte kan dricka mjölk. Mången gång har jag “skojat” i mjölkdisken med någon som letar efter laktosfri gräddfil till dippet. 
“Va? ska du inte ha laktos? Det som är så gott!”
Efter det att min far var på besök och han berättade att han har blivit laktosintolerant fick jag mig en tankeställare. Alla symptom som för min far nu var ett minne blott stämde in på mig.

Tiden mellan varning och explosion är väldigt kort. Det är allt som oftast jag sladdar in på två hjul på parkeringen, går som en pingvin hem till lägenheten för att i nästa sekund dreja en björn.
Torsdag och det serveras pannkakor. Jag förvarnar familjen och bereder en fri, öppen väg in till “klubbhuset”. Stubinen är väldigt kort. Jag blir alltid lika förvånad över hur fort det går. Som en fågelunge. Det rinner rätt igenom.


Jag har alltid hävdat att jag drar mycket över höfterna när jag får göra ett nytt hål i skärpet. Nu när vissa saker börjar att gå upp för mig så är väl inte kraftig benstomme det som gör att mitt medlemskap i “Badbollsklubben” förnyas år efter år.

Jag måste börja tänka i nya banor. Starta ett nytt laktosfritt liv. Vi börjar med en vecka för att se om det ger resultat. Det finns en uppsjö av ersättningsprodukter i butiken så det är egentligen ingen större omställning. 

Jag började med att piffa till mig lite. En klipp och skäggtrimmning är en bra start på det nya livet. Om ni tycker att magen ser lite svullen ut på kortet så vet ni nu anledningen. Jag är inte tjock, jag är förgiftad!

Mina första tankar om ett liv i förändring föll på sötsaker. Glass, grädde och mjölkchoklad. Faan.
I glassdisken fanns dock min favorit utan laktos och jag kände ingen skillnad i smak. Woohoo!
Om nu detta enkla grepp av förändring i min vardag kan hjälpa mig så är det helt fantastiskt.

Håll tummarna!

“-Är det någon mjölkbonde som är vaken?
-Nej, vi har gått och laktos!”

Mvh Ade.

Kommentarer

 1. Fredrik - mjölk är för kalvar.
  Det är bara Sapiens som på allvar TROR att det är nyttigt. INGA, notera inga, andra däggdjur skulle ens få för sig att dricka en annan arts mjölk, förutom då KATTER i SAPIENS fångenskap.
  Skönt att du slapp detta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Tack för din kommentar Jerry!
   Mjölkindustrin är väl rotad i svedala.

   Radera
  2. Fast, nu är det väl förvisso av andra anledningar som däggdjur inte dricker andra arters mjölk... :) Hade det serverats så hade de såklart druckit.

   Råttor gillar mjölkprodukter tex.. :)

   Radera

Skicka en kommentar