42 Adetoft stämplar ut!

Bland de sista tappra släpade jag mig mot stämpelklockan och omklädningsrummet. Vi var endast ett fåtal kvar som härdade tiden ut. De flesta lämnade redan runt lunch. Det är sista fredagen innan semestern. Efter en period med relativt hög arbetsbelastning kommer fyra veckor semester som en “saving i nöden”.Arbetskläderna hänger trötta i skåpet. Blekta av betongdamm och sågspån. Där kommer de att hänga i nästan en hel månad. De speglar lite hur jag känner mig. Trött.

Jag har inga förväntningar på denna dag efter arbetets slut. Soffan, datorn och någon film som rullar på tvn med familjen låter som den bästa planen.
Maria överraskar.
En öl och två skålar med smågodis står uppdukat. Lägenheten doftar nystädat och golven skiner. Jag stänger av larmet i mobilen. Likt mina arbetskläder kommer det inte att vara aktivt på länge.Det blir ingen mat lagad i det skinande köket. Vi ska ut på restaurang. Det finns två anledningar till att fira. Dels min start på semestern men även en anledning god som någon, sonen kom in på sitt förstaval till gymnasiet. Han har tänkt att bli den vassaste försäljaren i mannaminne. Handels, får jag lov att presentera Alfred!Efter besöket på den för mig väldigt gemytliga restaurangen, som för övrigt bjöd på mycket uppskattad mat, sitter jag nu i min fåtölj. “Repmånad” flimmrar på tvn och jag har min Chromebook i knät och författar detta inlägg.

Jag vill av hela mitt hjärta tacka Maria för denna fantastiska kväll. Det var precis det jag behövde. Nu stämplar jag in semestern!

Mvh Ade
Kommentarer