Fortsätt till huvudinnehåll

Om sanningen ska fram..Innerst inne, i mitt undermedvetna, så visste jag att denna dagen skulle komma. Dagen då jag inser att vara grillnörd, med en släng av en liten rökfetish, inte är optimalt när man bor i lägenhet.
Efter att tänt upp min kamado för lite pizzagräddning gick det inte att förneka längre. Detta är ohållbart. Min ”lerkruka” har mest jobbat i låga temperaturer. Strax över 100 grader. Gärna med lite chunks av äppleträd eller körsbär. Det samlas mycket fett i grillen när den nästan enbart används för Low&Slow. Rengöring av en keramisk grill sker genom upphettning. Man bränner bort skiten helt enkelt. Nackdelen är att ryker. Det ryker som f-n!

Vid 150 grader börjar det ryka rejält. Ingen större fara men sikten försämras och enligt SMHIs varningssystem så är det en klass 1-varning. Vid 200 grader är sikten så dålig att det inte går att se ut genom fönstret för all rök. Jag måste släcka altanlampan för att överhuvud taget ha en chans att se grillen. Om ni har kört bil med helljuset tänt i tät dimma så vet ni vad jag pratar om. En klass 2-varning. Termometern visar nu 250 grader och Vänersborg existerar inte längre. Grillen spyr ut rök som ett polskt kolkraftverk och lägger allt i en tät rök som luktar bränt. De fina snödropparna som jag såg i morse finns inte mer. Fåglarna slutar sjunga. Folk irrar planlöst omkring på området, letandes efter deras hem. SMHI går ut med en klass 3-varning.


Nja, riktigt så illa är det inte. Men det ryker. Det ryker så mycket att jag får lägga ner. Jag stryper grillen och det är med vemod i bröstet som jag släpar mig in och vrider på ugnen i köket.
Jag ska vara glad att inte någon ringde brandkåren. Helt ärligt!

Som ni förstår så är detta ohållbart. Jag måste tänka på mina grannar. De har faktiskt varit väldigt tillmötesgående med mitt grillintresse. Jag vill sätta stopp innan alla ställer upp i en klagosång.

Jag tänker naturligtvis inte sluta grilla. Haha! Ni är inte kloka! Men jag ska lugna ner mig. Det kommer inte att bli lika mycket rök och långa bbqsessioner.

Jag ska bli proffs på min elgrill.


Mvh Ade


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…