Fortsätt till huvudinnehåll

E45 Grand Prix. En tävling för idioter.

Det är en vanlig tisdagsmorgon. Gryningen är nyvaken. “Älvorna” dansar på de nyplöjda åkrarna som breder ut sig över Dalboslätten. Det är otroligt vackert. Europaväg 45, som sträcker ut sig genom landskapet är glest trafikerad i denna arla morgonstund. Efter ett tiotal minuter börjar således pendlarna att vakna. Det är en markant ökning och helljuset tänds mer sällan i takt med ljusets inbrott och ljuskäglorna från mötande trafik tätnar.Det hade kunnat stanna där. De härliga intrycken från en tidig morgon, inne i en varm bil på väg genom ett vackert landskap.

Det var då det hände. Det som händer nästan varje dag.

Återigen blev jag omkörd av någon självutnämnd rallykalle med blyfot. Han, ja med risk för att sticka ut hakan så är jag väldigt säker på att det var en jävel med en alldeles för liten kulpåse bakom ratten, visar ingen hänsyn, ingen respekt, varken till själv eller andra. En riktig idiotomkörning där sikten är något bättre än i Östersjöns bottenslam men inte mycket mer. Högsta tillåtna hastighet är 80 kilometer i timmen. Han höll en bra bit över 100. Framme vid nästa fartkamera tänds bromsljusen och idioten måste ställa sig på bromsen för att hinna få ner farten.

Nu vill jag spåna lite fritt för att försöka förstå varför man utsätter sig själv och andra för denna lek med döden och en något ytlig fördomsprofil växer fram.

Jag skiter faktiskt högaktningsfullt i vad du gör med ditt liv, så länge ingen oskyldig blir drabbad.

  • De där siffrorna som står på hastighetsskyltarna är ganska enkelt att förklara. 8:an är samma som det antal år du gick i grundskolan. 0:an är precis lika mycket respekt som du visar dina medtrafikanter. 
  • Fartkameror är inte till för att djävlas med dig. De sitter där för att rädda liv och ge idioter som inte förstår bättre ett hål i plånboken.
  • Jag tror att du är en aktiv medlem i någon grupp som på Facebook rapporterar poliskontroller. Vilket för mig verkar vara en rätt korkad sak att göra. Chansen att få fast rattonyktra ökar och risken att en olycka sker minskar om "buset" stoppas. Det kan vara din syster eller bror som får en sista kyss av fronten från en vilt sladdande bil.
  • Jag tror även att du är en sådan som har bilbälte på dig eftersom att du är rädd för att få böter. Att det är för din egen skull som bälteslagen finns är inget som du har ägnat en tanke åt. Det är lättare att hata.


Jag läser nästan dagligen om bilolyckor i mitt näromåde. Ofta singelolyckor som sker mitt i natten och under helgerna.
Av ännu okänd anledning voltade bilen ut på gärdet”.

Det är den vanligaste rubriksättningen. Okänd anledning? Va faan! En halvmånads schimpans kan ju räkna ut att det har gått åt helvete för fort. Alla känner till någon som har kört ihjäl sig.
Om någon blir kränkt av detta så är väl det bra. Då har jag ju träffat rätt.

Jag är innerligt trött på idioter som kör för fort i trafiken.
Jag vill leva. Jag vill se mina barn växa upp. Mina barn ska inte bli faderslösa på grund av att någon Evel Knievel-wannabe har dödslängtan.

Tack grr…….

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…