Fortsätt till huvudinnehåll

Road rage 1.0

Återigen höll mina nerver på att krypa ur skinnet på mig.
I takt med att jag lade kilometer efter kilometer bakom mig ökade pulsen till katastrofläge. Kön blev längre och längre och liknade mest en karavan med sniglar.
Hade jag inte hittat luckan för en snabb omkörning hade jag med största sannolikhet exploderat och lämnat endast en utbränd bil i diket efter mig.

Framför kör en för mig okänd person i en blå bil. "Kör" är ett ganska stark ord i sammanhanget. Kryper är mer den rätta benämningen. Det är knappt styrfart på "lopplådan".

Är det överhuvudtaget lagligt att köra under 50 km/t där högsta tillåtna hastighet är 80 km/t?
Vägen var ren från snö och is. Visserligen lite blöt men va faan!

Eftersom jag låg bakom denna lilla blåa bil flera kilometer så såg jag att det var en "dam" som satt vid ratten. Med hatt på huvudet och en cigarett mellan fingrarna styrde hon i sakta gemak den ca 150-200 meter långa konvojen.
Man hinner fundera mycket när man kryper fram i snigelfart. Kanske jag skulle jag ta och ringa polisen? Varför inte? Kan ju säga att det kör en påverkad dåre som vinglar fram och tillbaka i snigelfart.

När tillfället för omkörning kom så hade jag fullt utvecklade horn i pannan. Jag hängde mig på tutan och i samma stund som jag passerar den lilla blå "konservburken" åker reflexmässigt det långa fingret upp. Kanske lite barnsligt men just då kändes det fantastiskt skönt.
Lastbilen som nu hamnade bakom tände helljuset. hehe. Det lyser rätt bra från alla femtielva strålkastare.

Nu har lugnet lagt sig. Jag är åter den glada Fredrik. Men det är nog bara tillfälligt. I morgon bitti ska jag åter köra samma väg och jag blir inte förvånad om vägen blockeras av någon obstinat bonde som vägrar släppa förbi bilister och yrkestrafik.

Puss!

©Foto Fredrik AdetoftKommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…