Unionen.

Jag har äntligen påbörjat det för mig ofantligt stora arbetet att fläta ihop alla idéer som finns i block, i anteckningar i telefonen och berättelser i huvudet. Det är ett långsiktigt projekt som jag inte har någon brådska med.
Förvänta er inte att få läsa den färdiga berättelsen än på ett bra tag.

Här kommer iallafall en "teaser" som ger eran läslusta lite att längta efter.  

Den värld som vi känner idag håller på att gå under. 
Extremister till vänster och höger växer sig allt starkare. Religiösa fanatiker kuvar sin befolkning med terror i guds namn. I takt med att misären växer så minskar toleransen för dessa grupper. Lagar skärps och straffen blir hårda. Gränser nationer emellan stängs för att skydda sina egna. Export och import blir obefintlig. "Man får klara sig själv". Mindre lyckligt lottade länder utan tillgångar blir tvungna att dra ut i krig för att försörja sin allt mer desperata  befolkning. Världens infrastruktur faller samman.
För Sveriges del ser det ljust ut. Ihopslagningen med grannlandet Norge år 2114 var ett strategiskt viktigt beslut. Med olja, skog och malm säkrad så kan Unionen leva vidare.
Det största hotet kommer ifrån öst. Det forna Ryssland var på frammarsch. Efter ockupationen av norra Finland 2116 så stärkte Unionen försvaret i norr. Kriget är oundvikligt.
Slaget vid Pello i norra Finland blev en vändpunkt och startskottet på en våg av frigörelse jorden runt. Kampen för rättvisa växte och folk reste sig och kämpade för sin "sak". Aldrig förr har mänskligheten varit så enad.
Japp! Nu vet ni vad som väntar. En grymt spännande berättelse om misär, elände och krig. Men även en historia om kärlek och medlidande som övervinner allt!

Nu dyker jag ner i skrivandets mystiska och spännande värld igen!
Vi hörs!
 

Kommentarer