Fortsätt till huvudinnehåll

Lillsnigels tortyr!

Dom sista kilometrarna känns som flera mil.
Hemlängtan. 
Längtan efter middag tillsammans med familjen. Längtan efter Marias äpplepaj!

Kön efter den polska långtradaren som knappt håller ihop växer för varje reflexstolpe som passeras. 

Faan! Jag kommer ju aldrig hem!

Mörkret sveper in från öster och lägger sin dystra slöja över landskapet. 
Måtte det bli lite skattepengar över till utbyggnaden av 45an snart!

Känner tröttheten krypa på. Som grenar, tyngda av den första riktigt tunga blötsnön, hänger ögonlocken och jag drar på lite Sisuradio för att hålla mig vaken. 

Gött! Hemma!

Parkerar limousinen i garaget. Bara några steg kvar nu tills jag får ta del av det lugn som jag väntat på ska omfamna mig så fort jag stänger portarna till hemmets trygga borg. 

MY ASS!!

Lillsnigel far omkring som ett torrt skinn i Marias högklackade stövlar så det låter som om hela Akademien för stepdance hade årsmöte i vårat vardagsrum! 
Maria har fullt sjå med maten. 
Mellansnigel och storsnigel med kompis gör entré med pizzor. Högljudda tonåringar med röster, präglade av målbrott så det låter som om dom käkat helium!
Till allt detta oljud ljuder tonerna av Hello Kitty med alldeles för hög volym!

Jävlar!! Släpp ut mig!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…