Fortsätt till huvudinnehåll

Helg med kvalitet!

Vilken fantastisk helg det har varit.
Fredagskvällen tillbringades mest i soffan. Ni vet den där tröttheten efter arbetsveckan. Kroppen slappnar av och laddar inför inför en liten ledighet.
Lördagen tillbringades med fika och shopping i centrala Vänersborg. Lillsnigel blev erbjuden modelljobb i en klädaffär för barn. :))
Lördagen avslutades med hockey och några öl med bästa grannen.
Söndag. Det brukar ju vara ångestens dag. Men med nytt jobb, hyfsat väder så är det inte längre några problem att slå ihjäl den annars så dryga vilodagen.
Storfrukost och en promenad med grannen och hans, till lillsnigel jämnåriga dotter cyklandes vid sidan.
Vid hemkomsten tyckte lillsnigel att stödhjulen hade gjort sitt.
Några fasta tag med skiftnyckeln senare så blev det debut.
Två-tre varv runt gården med mig lufsandes i släptåg, beredd att på ett plötsligt fall tände lillsnigel. Tyvärr fick vi avbryta för mat. Men jag tänkte inte sluta för dagen. Jag såg att det inte var långt kvar tills hon själv kunde vingla fram utan mig flåsandes i hasorna!!

Efter middagen gjorde vi oss redo. Lillsnigel äntrade cykeln med förnyad entusiasm. Jag sprang med ca fem meter. Sen fick hon klara sig själv. Och det gick!
Efter två varv var det precis som om hon aldrig gjort någonting annat. Jätteduktig.

Nu sover hon. Tror nog att någon dröm kommer att handla om hennes första cykeltur.

God natt!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…