Fortsätt till huvudinnehåll

Vändning i livet 2.0!


Nu är det dags igen!
Vändningen i livet. Inget som jag planerade men en chans som jag har väntat på!

Efter knappt ett år som hissmontör dog marknaden ut. Det byggs hel enkelt inga hus med hissar i. Min arbetsgivare är dock driftig så han har hållit oss med diverse verkstadsjobb. All cred till honom!

Jag har ju drömt lite att jobba som säljare/byggrådgivare på en bygghandel. 20 år som snickare har ju satt sina spår så det är ett jobb som jag tror passar mig.
I förra veckan kom äntligen det jag väntat på!
Ett samtal från en gammal kollega. “Det finns en tjänst ledig som passar dig”.

“GULP”!

Det var bråttom så jag ringde direkt! Fick komma på intervju samma dag. Efter ett mycket givande samtal så åkte jag hem för att fundera. I lördags togs kontakt igen och jag ställde mig positiv till allt. Lön, arbetsuppgifter och planer/utveckling för framtiden. Underbart!

Det är som om min dröm går i uppfyllelse. Ett spännande jobb som kommer att utveckla mig som person.

Snabba ryck!
Jag börjar redan nu på måndag!!

#adesvarld


Post imported by Google+Blog for WordPress.

Kommentarer

 1. Ett stort grattis Ade, vilket lyft och få arbeta med det man vill..Grattis ännu en gång =))

  SvaraRadera
 2. Grattis! Vad kul att höra. :)

  SvaraRadera
 3. Shit vad roligt!! Killekill! :)

  SvaraRadera
 4. Som jag sagt på annat håll: Grattis!

  Men var försiktig. Jesus var snickare. Och se vad de gjorde med honom...

  SvaraRadera
 5. Har redan sagt det innan. Grattis för fasen +Fredrik Adetoft
  Otroligt glad för din skull Byggare Bob :))

  SvaraRadera
 6. Grattis, låter ju kanon. Lycka till, även om det inte behövs sägas

  SvaraRadera
 7. Grattis! Lite nyfiken på vilken bygghandel det är, om det är nån av de större som man kan känna till.. :)

  SvaraRadera
 8. Tillykke, held og lykke fremover.............

  SvaraRadera
 9. Bah Jesus har säkert inte funnits. Ade finns i högsta grad!

  SvaraRadera
 10. Grattis, klart man är nyfiken nu. Behövs lite yrkesfolk på vissa byggvaruhus;)

  SvaraRadera
 11. Gubbe? Bästa tiden är nu. Du är inte heller en gubbe.

  SvaraRadera
 12. Kul för dig! Jag behöver en material lista och en ritning på ett hönshus plats för 5 hönor! Faxa genast!! ;)

  SvaraRadera
 13. Kul! Dax att någon styr upp branchen ;)

  SvaraRadera
 14. Grattis, bästa Fredrik! NU blev det ju "Äntligen måndag" till slut! :D Är skitglad för din skull :)))
  Du får hålla tummarna för att jag ska få tillbaka mitt jobb hos eldfastmurarfirmorna, för jag försöker hårt nu :) Vi lär väl ses snart, om inte annat så ses vi när ni ska hälsa på brorsan och Maud i husvagnen :P Lycka till nu :)

  SvaraRadera
 15. Å wow! Så roligt!!! Ibland händer det verkligen :)! Stort grattis och lycka till!

  SvaraRadera
 16. Jaaaaaaaaaaa!
  Grattis byggare bob

  SvaraRadera
 17. Först vill jag säga stort grattis till dig, sedan får jag nog inte hålla med dig om att marknaden dog på hiss fronten. Jag vet minst 3 hissbolag som tar in arbeten för miljoner och sist vad jag vet så anställer dom folk hela tiden. Kan det vara så att du inte har fastnatt för det här med hissar?

  Eller att marknaden inte är mogen för dig..

  SvaraRadera
 18. Eller så har hissföretaget inte lyckats i konkurrensen när marknaden blir trögare.

  SvaraRadera
 19. +Eva Hausmann jo små företag kan klara sig bra det har jag själv stött på, man får bara hitta sina egna knep som fungerar. Och nu när vi pratar om det hela så undrar jag om det gäller lisab +Fredrik Adetoft? Isåfall är mitt råd till dig i klartext (FÖRSÖK HITTA ANNAT ARBETE) då detta bolag blöde pengar redan ifrån början och blöder än idag. Jag önskar dig lycka till med det blivande nya jobb

  SvaraRadera
 20. Gud, vad kul! Stort lycka till!

  SvaraRadera
 21. +Fredrik Jönsson. Tror inte vi pratar om samma LISAB. Det är min svåger som äger det och vi är fyra anställda. Hissmontaget var ett sidoprojekt i samarbete med KONE Göteborg. Vi var tilldelade distrikt "trestad". Nu har KONE Göteborg svårt att hitta jobb till sina egna montörer. Dom inhyrda får ju gå först. Men att Lisab blöder pengar kan jag nog inte hålla med om.

  SvaraRadera
 22. Usch va avis jag blev. Hur många skojiga grejor som helst att titta och känna på. Alla nyheter som kommer hela tiden.
  Stort GRATTIS!!!

  SvaraRadera
 23. Grattis! Härligt att pröva ngt nytt!

  SvaraRadera
 24. Mamma Ann-Britt8 april 2013 22:33

  Jag är så stolt över dig min goa son! Äntligen drömjobbet! Grattis♥

  SvaraRadera
 25. Jag är timmerman, jobbar inom fastighet idag, lite enklare på gamla dar ;)
  Första bygget var i 1966, det mesta var för hand då...

  SvaraRadera
 26. Tack allihopa för glada och stöttande tillrop! Det värmer.

  SvaraRadera
 27. Jag håller tummarna Micke!!

  SvaraRadera
 28. Berndt Adetoft9 april 2013 14:39

  Hej Fredrik - det kommer nog att bli riktigt bra - Lycka till. //BA

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…