Fortsätt till huvudinnehåll

Framtid som bonde!


Mellansnigel har bestämt sig. Han ska bli polis när han blir stor.

Vi har väl alla fått den frågan av någon lärare.
Häromsistens var det så dags för mellansnigel och hans ca 30 klasskamrater.
Frågan gick runt bland alla 12-åringar. Två stycken vill bli poliser. En av dom är mellansnigel.
En tredje ska bli astrolog.

Resten vill bli bönder!!!

Mellansnigel bor ca 12 kilometer från Vänersborg med sin mamma. Ett samhälle där 240 och 740 är det fräckaste man kan köra omkring i.
Tänk att man kan åka 20 år tillbaka i tiden genom att bara förflytta sig drygt en mil ut bland gärden och ladugårdar.

Inget fel på bönder! Absolut inte! Tycker bara det är intressant hur omgivningen påverkar våra barn.

#adesvarld


Post imported by Google+Blog for WordPress.

Kommentarer

 1. Helt klart, vår största ska bli biolog och palenteolog när han blir stor.

  SvaraRadera
 2. Tycker jag är ett bra yrke. Sverige behöver fler bönder !

  SvaraRadera
 3. Pilot ville jag bli på lågstadiet. På mellanstadiet hade jag bytt till advokat. Det hade jag nog trivts bättre som än som pilot. Men att vara prostituerad är inte så dumt heller, så det blev ju bra ändå. Bonde, däremot, fanns aldrig på kartan (trots att jag växte upp rätt så lantligt).

  SvaraRadera
 4. Mina hade inga såna klara önskemål o så blev de det de blev o det blev bra =)

  Själv skulle jag bli bonde!

  SvaraRadera
 5. Jag reagerade mest på astrolog... ungen ville alltså inte bli astronom utan astrolog?

  SvaraRadera
 6. Ann-Britt Jansson20 april 2013 21:20

  Själv ville jag gifta mig med en bonde när jag var i den åldern. Önskade bli balettdansös eftersom all min fritid gick till att dansa. Blev ju nästan det också, slutade på Storan i Göteborg när jag insåg att jag inte hade rätta motivationen när jag blev äldre. Tur att storsnigel vill bli snickare. Då blir det ju lite variation på yrkena i familjen. Du räknar ut hur mycket virke det behövs, Oskar snickrar, Affe håller reda på er alla och Maria och Liv pysslar om er när ni är utarbetade!

  SvaraRadera
 7. Det låter som en bra fördelning morsan!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…