Fortsätt till huvudinnehåll

Vinden blåser känslor bort!


Lillsnigel håller i sitt papper.
Hårt.
Ett vitt A4. Helt rent från en 5årings darriga, ostabila hand.

-Pappa! Det är ett jättefint papper. Såna fina papper har inte vi hemma. Bara förskolan har såna fina papper.

Okej. Det är ett jättefint papper.

Det blåser som bara den ute. Pappret fladdrar i den lilla handen.

-Åh nej! Det blir skrynkligt pappa!

Jag ser en liten tår i hennes öga. Hon håller krampaktigt i det jättefina vita pappret. Försöker hålla det tätt mot den rosa jackan. Hon kämpar mot besvikelsen av att inte ha ett perfekt vitt papper att måla påskägg på.

Hemma på parkeringen har hon lugnat ner sig. Det var inte så farligt med pappret. Jag går runt bilen. Öppnar dörren för lillsnigel och hon hoppar ut. Med pappret i handen går hon bakom bilen.
Det lilla vindskydd som bilen gav försvann så fort hon rundade kofångaren. Jag ser hur pappret fladdrar bort, kränger i vinden och in under grannens bil.

Lillsnigel kan inte hålla tillbaka längre. Tröttheten från den långa vistelsen på förskolan hjälper tårarna att forsa ner på röda kinder.
Vi får fram pappret. Blött och smutsigt. Hon håller upp det mellan sina båda händer. Gråtandes. En femårings konstnärsdrömmar försvann i en vindpust.

Hon lyfter med sammanbiten min, pappret över huvudet. Det fladdrar till och hon släpper!
-Flyg! Flyg!
Hon skrattar till.
-Kom pappa. Vi går in. Det är kallt.

#adesvarld


Post imported by Google+Blog for WordPress.

Kommentarer

 1. Farmor Ann-Britt20 mars 2013 19:19

  Stackars lilla Liv! Det gjorde ont i hjärtat när hon försökte rädda papperet. Ge henne en kram från mig.

  SvaraRadera
 2. :) men vart är gilla knappen?

  SvaraRadera
 3. Ahhh... Underbart. Har varit med om samma med vår lilla lilltjej, men utan det sagolika slutet ;-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…