Fortsätt till huvudinnehåll

Boken


Har under en längre tid gått runt med en tanke om att skriva en bok.
Jag har ett uppslag, en ide som växer för varje dag. Några anteckningar är klottrade i ett litet block.

Jag förstår att det krävs lite forskning för att göra handlingen lite verklighetstrogen även om det är en fiction.

Jag känner att jag snart är redo att sätta igång men har inte upplägget riktigt klart för mig.

-Ska jag göra den mesta av researchen först eller under skrivandets gång?
-Dela med mig av vissa stycken eller kapitel för att få lite feedback?
-Skriva i Drive för åtkomst på mobila enheter? Kan vara bra för ideer som   kommer upp när man minst anar.

Några frågor som jag känner bromsar mig just nu.

#adesvarld   #skrivklåda  Post imported by Google+Blog for WordPress.

Kommentarer

 1. Jag tror att du gör lite research först. Få in känslan med de fakta du behöver i berättelsen. Gör anteckningar och provskriv och smaka på det tills känslan är rätt. Så skulle iaf jag göra. Låter du folk lägga fingrarna i ditt verk, så finns risken att det du känner innerst inne försvinner eller ändras till något som inte är ditt eget. Lycka till, kompis :) Väntar med spänning!

  SvaraRadera
 2. Jag är inne på samma sak.
  Fast allt mitt är i huvudet.
  Har uppslag till 3 olika idéer.

  OM jag sätter igång så kommer jag nog bara sätta mig ner och börja.
  Kanske fel men det känns rätt (för mig)

  SvaraRadera
 3. Och jag har skrivit massor i Drive. Mycket bra och säkert. Inte kul att skriva 350 sidor, datorn brinner upp och man hittar inte backup-skivan.

  SvaraRadera
 4. Börja skriva redan nu. Du kan alltid börja grovjobbet med de olika tidslinjerna och alla parallella spår.
  Många delar kan du forska om och fixa till senare.

  SvaraRadera
 5. Research först känns vettigt. Det som jag har skrivit (och aldrig publicerat) har utgått från sådant som jag vetat. Tror att det är Stephen King som säger att man bara kan berätta det man vet. Låter vettigt i mina öron.

  SvaraRadera
 6. Skriva i Drive borde funka hur bra som helst. Men tänk på att det kommer bli lite omarbetning ifall du vill ge ut din bok i framtiden. Men det är ett senare problem som kommer när det blir aktuellt.

  SvaraRadera
 7. Jag har sagt i ett år att jag ska börja.
  Blir väl år..... 2054 eller nåt.

  SvaraRadera
 8. När börjar du +Lou Lavendell? :))
  +Freddy Håkansson! Det hade väl varit perfekt för dig!!

  SvaraRadera
 9. Ge mig nu inte fler uppslag om vad jag skulle kunna hitta på :-)

  SvaraRadera
 10. Jag hoppas med på att du skriver
  Då jag jag ha ett signerat exemplar

  SvaraRadera
 11. Jag har kanske inga tips, men jag hoppas du verkligen gör detta. För jag vill läsa resultatet sedan =)

  SvaraRadera
 12. Skriv bara. Redigering o forskning kan du göra antingen parallellt eller efterhand. Tappa inte inspirationen o suget eftersom det är bensinen i skapandeprocessen, enligt min mening.

  SvaraRadera
 13. Du kan gå med i gruppen Svenska Skribenter. Det är en förläggare som startade den. Troligen hittar du någon som kan ge dig tips där.
  Är med där, men overksam.

  Med tanke på bilden. Ska du skriva om Dubai ;-)

  SvaraRadera
 14. Hehe +fd svensson. Inte enbart Dubai. Men det är global handling. Så den delen av världen kommer att beröras också.

  SvaraRadera
 15. Skriv skriv skriv skulle jag säga.
  Det är som med allt, alltid bättre att köra när man är inspirerad än att invänta något.
  Du kommer ändå behöva gå tillbaka och igenom allting och redigera flera gånger och då kan du peta in det du behöver göra research på.

  SvaraRadera
 16. Jag håller inte med om att det är inspiration som skall styra ditt arbete. Då kommer du aldrig att bli klar. Fasta ett besök och lägg upp en plan. Hur länge och när skall du skriva varje dag? Med en genomtänkt plan så har du större chans att få boken skriven.

  SvaraRadera
 17. Jag har haft glädje av boken "konsten att skriva en bästsäljare" av Wennestam ochLagerwall.

  SvaraRadera
 18. Håller med. Om du inte skriver nu så kommer det inte att bli av. Du kommer tillslut använda research som en ursäkt...
  Om det inte är en favorit penna som saknas eller behov av en skrivmaskin... Så är det någon annan ursäkt.
  Jag har levt med en som har hittat ursäkter så länge nu att hon har dåligt samvete.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…