Fortsätt till huvudinnehåll

Hormonkriget

Då var det dags!
Tredagarskriget är i full gång.
Lagom till detta slaget så har min sambo som är beväpnad med det tunga PMS-artilleriet fått en allierad.
En tonåring, fullpumpad med pubertetshormoner.

Vapenvila råder.

Middagen äts under tystnad. Minsta rörelse kan utlösa en hemsk batalj. Minsta ordval som inte faller i smaken kan få tonåringen att explodera i en kavalkad av förklaringar varför just han ska slippa disken.

Sambon förklarar att det är jättejobbigt att gå runt och känna sig som en stridsvagnsmina, redo att slå till mot allt och alla.
Tonåringen svarar som vanligt på frågan om varför han är på ett jävla humör. Nä....han svarar som han gör på alla frågor! Vet inte.

Jag förstår alla kvinnor som lider av PMS. Jag fattar att det är jobbigt. Ena stunden arg som ett bi. För att i nästa sekund gråta som ett barn. Känslorna åker berg och dalbana. Och naturligtvis kommer den där standardkommentaren: -ni karlar slipper sån här skit!

Men då ska jag tala om en sak för er!! Skräck!! Den där jävla skräcken. Rädslan och ångesten. Som en schackspelare måste vi män tänka flera steg framåt hela tiden. Får inte göra nåt fel nu. Inte säga fel saker. Jag får inte göra något som utlöser minan!
Allt detta medans ni kvinnor går fram som torpeder i skydd av era hormoner!

Det borde finnas fridagar på hotell för oss män. Så vi kan få lite lugn och ro dom där hemska dagarna i månaden.

Nä nu ska jag tassa i väg. Kanske går ut i garaget och skruvar isär bilen. Det tar väl ett par dagar!


20130121-184321.jpg

Kommentarer

 1. Är det inte nu du ska göra listan på hur många fruntimmer du belägrat och printa ut och sätta den på kylskåpet och berätta ingånde alla detaljer för hela familjen! Inte leka struts nu! ;)

  SvaraRadera
 2. Haha!! Tror inte det är läge för det!!

  SvaraRadera
 3. Chansa! :) om du tröttnar på garget så kan jag värma bastun om du tar med en platta..pripps blå!

  SvaraRadera
 4. Jaa!! Jag älskar Pripps blå!! Goaste ölen!

  SvaraRadera
 5. Bra inlägg där, Ade !

  Sv: Ja, det går fort att köra igenom den instansen. Typ 13 min med Fullt godkänt. Tack för kommentaren !

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…