Fortsätt till huvudinnehåll

Spinning sätter sig på arslet!

Nervöst går jag bakom chefen. Genom väl upplysta lokaler. Ut med kanterna står all sköns maskiner uppställda. Vältränade kroppar svettas ikapp på löpbanden.
Vi går in i ett ganska stort rum. Det ser ut som en biosalong. Men istället för bänkrader så är det motionscyklar som står uppradade. Som aggressiva antiloper blickar dom ut mot ledarantilopen som står ensam på scenen längst fram. Lite tyst musik ljuder från lokalens fyra hörn.
Chefen och jag rör oss mellan cyklarna och hittar ett par längs bak.
Efter lite justeringar så äntrar jag vilddjuret.
Känner direkt att det som kommer att få mest stryk är inte vaderna eller låren. Arslet!! Fy faan. Jag satt i fem sekunder och redan kändes det som om jag kört hela vätternrundan!

Rummet fylldes mer och mer. Allt ifrån unga tjejer till gamla gubbar med ett bäst före som redan passerat för flera år sedan. Häftigt tycker jag!

Ledaren kommer! Som en brunstig hingst studsar han in och äntrar sin ledarantilop. Han har riktiga cykekkläder. Inget "korvpaket" på huvudet dock. Under dom tajta byxorna sväller hans lår upp som köttstycken från en Belgien blue!

Lite instruktioner och vi är igång. Musiken höjs. Tempot skruvas upp! Tre set ska köras. Börjar lätt och ökar motståndet successivt. Simulerad uppförsbacke. Tre sådana! Minns den första, svaga aningar av den andra. Den tredje är borta!! All koncentration går till att andas utan att låta som en blåval! På något obegripligt sätt lyckas jag hålla kramperna borta från vader och lår. Minnet kommer tillbaka när musiken sänks och en lugn låt ljuder i högtalarna. Sakta återvänder mina sinnen. En stor pöl av svett pryder golvet under mig. Fy faan! Benen bär mig knappt när jag hoppar av den där jävla cykeln. Arslet känns söndertrasat. Som en babianröv!
På stapplande ben masar vi oss iväg till duschen. Känns lite bättre nu. Väl hemma tar jag en proteindrink. Sätter mig i soffan. Där sitter jag än! Tänker tillbaka på mitt första spinningpass.

Japp jag kommer göra det igen!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…