Fortsätt till huvudinnehåll

Tandläkarfail 2

Har fört en tynande tillvaro i soffan hela Söndagen. Tandvärk har satt elaka käppar i hjulet den här helgen. Jag hann allt med lite nöjen med Mellansnigel. Skateboard mm.
Nu har han återvänt till "tassemarkerna" i Frändefors.

Jag ligger här och funderar på tandläkare. Att det alltid ska gå fel!
Jag har börjat med tandreglering. Kommer under året slänga ut 17-18 000 på min trut.
På röntgenbilderna upptäcktes en infektion i underkäken. Något som jag aldrig känt av. Men en tand har dött och käkbenet har tagit skada pga denna infektion.
I torsdags var det dags att borra genom den döda tanden (som sedan ska rotfyllas) och tömma käken på skit.
Det gick hur bra som helst. Kände ingenting. Jippi!!
På Fredagen började det "mola" i underkäken. Faan! Jag kunde hålla det på en uthärdlig nivå med hjälp av div tabletter. På lördag kväll satte helvetet igång på allvar. Dom som har haft riktig tandvärk vet vad jag pratar om. Tanken om att gå ut till garaget och använda polygripen för lite hemmaoperation var närvarande hela tiden under några få timmar när det var som värst.
Framåt natten så lade sig värken och jag kunde somna, utmattad efter att ha vankat av och an i flera timmar.
Så nu ligger jag här, med en öm käke. Bettet känns fel. Några tänder i underkäken har flyttat lite på sig. Måste bero på att det är svullet eller nåt.
Börjar på ny hiss imorgon i Lysekil och vill inte gärna missa det. Får se hur det känns imorgon.
Den 24 denna månad ska jag operera in ett stift för att få en ny fin porslinstand. Vill inte ens tänka på hur ont det kommer att göra. Borra ett hål i käken och sedan skruva i en skruv. Sy ihop tandköttet och låta läka 6-8 veckor. Hujedamej!
Nä nu drar jag filten om mig och blundar. Pöss

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…