Fortsätt till huvudinnehåll

Liv(et) hade bråttom!


Jag älskar att ta det lugnt på morgonen. Bara sitta och vakna till. Just denna morgon blev något helt annat!

Rrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
Klockan ringer. Den är inställd på 06.00.
Övriga familjen sover. Snart dags även för Linda att masa sig upp och väcka ungarna som ska iväg till skolan.
Jag masar mig upp, ut i köket. Kaffe! mm........


Klockan är ca 06:30. Jag har varit färdig länge. Påklädd och med matväskan under armen är jag på väg ut till byggbussen. Linda som är höggravid ropar på mig inne från sovrummet.
-Det är nog dags nu!
Faan! -ehh okej? 

Jag ringer chefen och säger som det är. Vi ska ha barn så jag kommer inte idag.
kl. 07:00 ringer jag morsan och ber henne komma ner för att passa övriga "kottar".

Det är nu som det drar igång på allvar!
Linda skriker att vi aldrig kommer att hinna!!

Faan! Helvete! oki.........jag ringer efter ambulansen. Tjejen på larmcentralen var jättego och sa att hon skulle hjälpa oss igenom detta. Shysst! Men när Linda skrek som om himlen ramlade ner så var jag tvungen att lägga på. Jag sa vänligen men bestämt att nu hinner jag inte prata mer med dig!
Efter att jag tagit farväl av tjejen i luren rusade jag in till en frustande gravid kvinna som håller sig i sängkanten så knogarna vitnade!

Jag, som blivit lugn som en filbunke bad henne lägga sig men hon vägrade. Hon ville inte föda hemma.
-Faan att du aldrig kan göra som jag säger! Lägg dig ner!!

Jag fick brotta ner henne och när jag drog av hennes byxor så var nästan halva huvudet ute! SHIT!!!
Nu gick allt som smort. -andas lite och tryck på! Plupp! Klumpen var ute!! Torka av lite och upp på tutten!

Allt detta medans ungarna satt i soffan och kollade på barnprogram!

Nu var klockan 07:20 och jag ringer morsan och säger att hon inte behöver komma, det är redan klart!

Ambulansen kom 20 minuter senare. Dom fick ta navelsträngen. Vad faan skulle jag använt? Påsklämmor och en morakniv?

Allt gick bra och den lilla tösen är 4 år nu. 

Det känns som om vi har något speciellt hon och jag.

Japp! Det var vad som hände när min dotter Liv föddes hemma i sovrummet!


Kommentarer

  1. Nu har du glömt en del saker. Barnen sprang och hämtade varmt vatten och hundarna sprang omkring och velade. Jag kom och fotade,mycket har du glömt min käre son.

    SvaraRadera
  2. Ja det var ju ganska hektiskt under dom där 20 minuterna. Och det är ju 4 år sedan. Och jag börjar bli gammal!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Låna och lev, eller spara och dö?

Varför är det så viktigt för vissa att husvagnen är kontant betald? Om 11 år så är min nya vagn också betald. Visserligen inte kontant men jag har slitit och släpat för pengarna lika hårt som den som sparat.
Jag har inte haft möjlighet att spara tusentals kronor varje månad för att kunna köpa den vagnen vi ville ha innan barnen var födda. Det är först nu som ekonomin har stabiliserats och möjligheten finns. Något sent med tanke på att endast två barn bor kvar hemma och en av dem är 17 och måttligt intresserad av att följa med. Men dottern på nio är överförtjust! Hon har en väska packad “stand by” i fall att. Det är så verkligheten ser ut iallafall.
Om jag skulle börja spara pengar till husvagn i detta nu, när den gröna kvisten växer sig allt starkare, så hade ju även min dotter flytt fältet när tiden var inne för att hämta vagnen. Jag hade närmat mig 60 och husbil kanske hade varit ett bättre alternativ. Men då hade jag nog fått spara ett årtionde till och endast mina barnbarn hade fått …

Är vi alla alkoholister?

Det märks att det är helg. För mig är det tröttheten som slår till. Jag är alltid tröttare på fredag eftermiddag än någon annan dag. Piggast är jag naturligtvis på måndag morgon. Jag tillhör ju den lilla skara som verkligen vilar under helgen.
Mina sociala flöden svämmar över av bilder på fulla vinglas, kylskåp fyllda med “fulöl”. Stämningen är hög.

Män postar bilder på tända grillar med fokus på en öppnad burk öl av den importerade sorten. Till denna grillbild finns en text där det beskrivs hur viktig den där ölen är. 

Kvinnor postar bilder där de tillsammans med väninnor håller upp välfyllda vinglas. Även till dessa bilder på kvinnor i yngre medelåldern finns det en text som går ut på att det ska drickas vin och det är det som är viktigt för att verkligen ha kul.

Husvagnsägarna är helt i extas. Äntligen ska de ut på premiärturen till deras favoritcamping. Här hade det kunnat postats vackra vyer på omgivningarna men istället ser vi ett foto inifrån ett skumt förtält. På bordet står en…

Storsnigel has left the building.

Förr eller senare händer det. Barnen växer upp till små vuxna individer som får ta körkort, rösta i riksdagsvalet och förhoppningsvis skaffar de ett jobb efter avslutad skolgång. Många av dessa nya vuxna längtar till att få klara sig på egen hand och skaffar ett eget litet skyffe och där är enligt mig mitt jobb som uppfostrande förälder finito. My job is done! Att som ung vuxen fortsätta att parasitera på sina hårt arbetande föräldrar kan i längden vara ödesdigert för kaxiga, vuxna wannabies som tror sig veta allt om världen bara för att de har stått på ett studentflak som har åkt två varv runt torget. Risken är stor att dessa i sinom tid blir utsparkade.
Storsnigel tillhör de som tog chansen att starta ett eget liv i egen bostad så fort studentmössan hamnade på hatthyllan. En liten stuga på landet med allt som behövs. Ca 15 minuter från stan.
Jag är inte ledsen. Jag är glad för hans skull. Han ligger inte längre i startgroparna. Startskottet har gått och han är mitt inne i loppet.
Sakn…